NOGOMET

Šabanadžović za Avaz.ba: Adžem ima znanje i veoma brzo će Željo igrati na visokom nivou

Piše: Al. Ti.

9.8.2017

U novoj sezoni BH Telecom Premijer lige BiH baš ne cvjetaju ruže sarajevskim premijerligašima.

Iako na svom kontu ima dvije pobjede i poraz, ekipa Željezničara nije oduševila svojom igrom armiju navijača, koji su ih u posljednjem kolu na Grbavici kada su izabranici Admira Adžema pobijedili Vitez, zvižducima ispratili.

Legendarni fudbaler FK Željezničara Refik Šabanadžović kazao je za Avaz.ba kako za ekipu treba malo strpljenja, a da će rezultati doći.

- Treba svima strpljenja, ne može se ništa preko noći postići. Mislim da će doći i bolja igra, ali i rezultati. Mnogo novih igrača je došlo u tim, trener Admir Adžem je prekomandovao dosta fudbalera iz juniorskog pogona. Sve to utječe i na igru, ali smatram da će se veoma brzo stanje stabilizirati - kazao je na početku razgovora Šabanadžović.

U posljednjem prvenstvenom susretu Željo je i pored pobjede pružio blijedu igru, a do pobjede su došli nakon autogola. Naš sagovornik smatra kako je svoj faktor u cijeloj predstavi imalo i vrijeme, odnosno teški uslovi za igru.

- Navijače razumijem, jer se od Želje uvijek očekuje atraktivna igru. U susretu protiv Viteza vladalo je izuzetno teško vrijeme, sparina i to je utjecalo na igrače. Željo će uskoro biti na pravom nivou, a krasit će ga igra sa puno golova. Jer mora se priznati da u prvom kolu na Grbavici Željo je Gošku zabio tri gola, a mogao je još bar toliko. Adžem ima znanje, i mislim da će protiv Borca pokazati svima koliko može ovaj tim Želje - rekao je Šabanadžović.

Istakao je i relativno slab kvalitet lige, a za to je okrivio i nedostatak uslova, ali i finansijskih sredstava u samim klubovima.

- U domaćem prvenstvu fali ulaganja, novca, obnavljanja stadiona, jer svi znamo u kakvim uslovima živimo. U Želji pokušavaju, jer smo svjedoci da se iz ničega obnovila istočna tribina, a sada je na red došla i južna. Generalno, fali nam novca, da država stane iza klubova - zaključio je.