REGION

Četiri muškarca uhapšena zbog silovanja žene svog prijatelja, a brane se sramotnim izgovorom

Avaz.ba

9.8.2017

Zbog sumnje da su na seks primorali E.M. (26) četverici mladića iz okoline Smedereva je određen tridesetodnevni pritvor. Za još jednim osumnjičenim se traga, a ni poslije sedam dana, zbog delikatnosti slučaja, iz istrage nisu spremni da daju ma kakve detalje.

- Oštećena je premještena iz njenog doma, ova četverica su u pritvoru, dvojica od njih imaju austrijsko državljanstvo, a za jednim osumnjičenim se još uvijek traga, to je jedino što u ovoj fazi istrage možemo da podijelimo s javnošću – kažu u smederevskom Višem tužilaštvu. 

Kako je došlo do toga da ova mlada žena, nezvanično saznajemo – udata, čak je navodno njen muž prijatelj ili poznanik četverice momaka s kojima je sjela u auto, da bi je oni potom odvezli na mjesto gdje je imala seks sa svom četvericom – istraga tek treba da utvrdi.

Mladići, nezvanično saznajemo, brane se tvrdeći da je seks bio dobrovoljan, navodno imaju i snimke na telefonu koji to dokazuju, a da je motiv za njihovo prijavljivanje to što je „nisu častili“.

- To što oni koriste kao izgovor, što se ona kao smije na snimku sa telefona, da je to navodno dokaz da je sve bilo dobrovoljno, ne mora ništa da znači, moguće da je bila pod dejstvom opijata – kažu u izvoru bliskom istrazi.

U smederevskom Višem sudu su potvrdili da su Ambasadu Austrije u Beogradu obavijestili o činjenici da su im, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pritvorena dvojica državljana. Naime, njihovi roditelji su radili u Austriji, a oni su se tamo i rodili i tako stekli državljanstvo. Sumnja se da je peti učesnik, za kojim policija traga, prešao granicu i da se on možda već nalazi u Austriji.