LIFESTYLE

Najmoćniji PC današnjice: Intelov i9 procesor pokreće gaming čudovište

Avaz.ba

9.8.2017

Nedavno je najavljen dolazak najjačeg desktop procesora svih vremena, Intel Core i9.

Od danas ga možete dobiti ukomponiranog u trenutno najjaču gaming konfiguraciju – INSTAR Gamer Anubis Extreme.

Dosadašnja uzrečica ‘multitasking’ se ovdje čini potpuno deplasiranom te je zamjenjuje MEGATASKING u punom smislu te riječi. Ovo je mašina koji će zadovoljiti i najizbirljivije, gaming mašina kojoj u ovom trenutku jednostavno nema ravne.

Samo letimični pogled na komponente vam otkriva kakve brutalne performanse možete očekivati. Već spomenuti Intel Core i9 7900X je dosad najmoćniji i najskalabilniji desktop procesor iz Intelove radionice s kojim možete raditi šta god poželite, između vas i vašeg zamišljenog cilja više ne stoje nikakve prepreke. Od virtualne stvarnosti, streaminga, overclockinga, naprednog video editiranja, 3D modelinga i video efekata do profi grafičkog dizajna… na vama je samo da odaberete kojim putem želite krenuti.

Supermoćnu pogonsku jedinicu savršeno nadopunjuju 32GB DDR4 radne memorije te 512 GB PCI-e NVME SSD uparen s dodatnim 2TB diskom. Za optimalnu temperaturu cijelog sistema se brine Corsair Hydro vodeno hlađenje. Naravno, ovakvu poslasticu je prosto nemoguće zamisliti bez najnaprednije grafičke kartice današnjice, a to je NVIDIA GeForce GTX 1080TI koja će se pobrinuti za spektakularno vizualno iskustvo. Kako bi oduševljenje onim ‘ispod haube’ bilo jednako onom na površini, cijeli sistem je upakovan u već svima dobro poznatog ‘kralja tišine’ – Fractal Define R5 kućište.

Cijena? Gotovo 8.000 maraka.