LIFESTYLE

Muškarac u tijelu žene: Patio sam što nisam žensko pa sam promijenio spol

Avaz.ba

9.8.2017

Ria Kuper (23) rođena je kao Bred, ali je već u ranoj mladosti shvatila da želi da postane žensko. Ta želja joj se ostvarila, ali je čini se sada malo pretjerala.

Bred je postao Ria kada je imao samo 15 godina, i time postao najmlađa osoba koja je promijenila spol u Velikoj Britaniji.

Tokom napornih hormonskih terapija promjene spola Ria je bila nezadovoljna. Smatrala je da je društvo ne prihvata kao ženu pa je željela natrag svoj spol, muški, i to prije nego što završi u potpunosti sa promjenom spola u žensko i uzimanjem hormona.

Tvrdila je kako je operacija učinila nesretnom, zbog čega je željela da se vrati u krug muških i to prije svog 18. rođendana.

- Sada sam mnogo zrelija. Uvijek sam znala da sam žensko, ali sam poklekla tokom terapije zbog pritiska javnosti i okruženja. Iako sam znala da sam žena htjela sam opet da se vratim u svijet muškaraca, samo da bih se uklopila. Međutim, sa tim je dosta....ipak želim da ostanem ono što jesam - žena! - jasna je sada 23-ogodišnja Ria.

Ona je za Miror objasnila da je sa 18 godina pokušala da izvrši samoubistvo, krenula da koristi droge i čak se bavila prostitucijom.

Međutim sada je kako kaže mnogo zrelija i čak želi da se podvrgne dodatnim operacijama kako bi mogla da se ostvari kao majka.