LIFESTYLE

Novo u ponudi BH Telecoma: Motorola pametni telefoni

Avaz.ba

28.7.2017

Prateći svjetske trendove, kompanija BH Telecom u svoju ponudu uvrstila je i tri nova mobilna uređaja, Moto Z, Moto Z Play i Lenovo K6 Note.

Pametni telefon Moto Z smatra se najtanjim telefonom na svijetu iz premium segmenta, dok se Moto Z Play može pohvaliti baterijom koja traje i do 50 sati te je najizdržljivija Moto baterija do sada. Ovi uređaji predstavljaju najskoriju inovaciju u svijetu mobilne telefonije.


Nakon preuzimanja Motorole, kompanija Lenovo je vrijedno radila na pripremi ovih dugoočekivanih mobilnih uređaja, a u BH Telecomu možete ih kupiti na rate. Moto Z dostupan je već od 20,91 KM mjesečno, uz paket NoLimit XXL, a Moto Z Play uz mjesečnu ratu već od 4,20 KM uz paket NoLimit XXL.


Ovi pametni telefoni napravljeni su od aluminijuma vrhunskog kvaliteta i nehrđajućeg čelika te su izuzetno lagani i izdržljivi. Najzanimljiviji dio mobitela je njihova modularnost, odnosno serija dodataka Moto Mods koji se putem magneta spajaju s mobitelima Lenovo Moto Z i Moto Z Play. Na taj način dobijemo modularni mobitel koji ima potpuno novu funkcionalnost - dodatnu bateriju, projektor, kameru s optičkim zumom i još jači zvuk. Spajanje dodataka je vrlo jednostavno, približe se sa zadnje strane telefona na kojem se nalazi 16 pinova uz pomoć kojih mobitel i dodatak funkcionišu. Sva četiri Moto Mod-a kompatibilna će biti i s naredne dvije generacije Moto Z mobitela.


Pored Moto telefona, ponuda BH Telecoma dodatno je obogaćena i mobilnim uređajem Lenovo K6 Note pomoću kojeg možete praviti nevjerovatne snimke, a njegova prednja kamera od 8 MP oduševit će sve ljubitelje selfie fotografije. Kupiti ga možete već od 1 KM uz paket NoLimit L.