TUZLANSKI KANTON

Gradilište na stadionu Tušanj zaraslo u korov

E. SKOKIĆ

9.8.2017

U jeku građevinske sezone na gradilištu istočne tribine tuzlanskog stadiona Tušanj već danima nema ni radnika ni mehanizacije.  

Godišnji odmor

Preduzeće „Tehnograd inžinjering“, koje je imalo Ugovor za obavljanje početnih radova, okončalo je svoj posao na izgradnji ztv. šipova, ali niko sa sigurnošću ne može reći kada će biti nastavljena pompezno najavljivana gradnja istočne tribine stadiona Tušanj.

Šef Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Kemal Kurević, po običaju, ne javlja se na mobitel. Saznajemo kako je na godišnjem odmoru, baš kao i Mehmed Zaimović, koji je zadužen za realizaciju projekta gradnje ove tribine.

Dževad Šećerbegović, upravnik stadiona, u razgovoru za „Avaz“ rekao je kako potrebne informacije možemo dobiti samo u Gradskoj upravi...

Dinamika radova

Iz gradskog proračuna predviđeno je ukupno pet miliona KM za gradnju tribine, a 1,5 miliona KM bit će utrošeno u prvoj fazi. Tribina bi, sudeći prema najavama, trebala biti u potpunosti gotova do kraja 2018. godine, ali malo je optimista koji vjeruju da će se trenutnom dinamikom izvođenja radova ispoštovati taj rok.

7.000 mjesta

Predviđeno je da stadion Tušanj dobije dodatnih 7.000 sjedećih i natkrivenih mjesta te da se ispod tribina gradi tržni centar. Također, ispod tribine gradit će se svlačionice po UEFA standardima, VIP i press lože, kao i prostorije za antidoping kontrolu. Ipak, najavljivana gradnja istočne tribine ovisit će o raspoloživim novčanim sredstvima u budžetu grada.