NOGOMET

Najavio i treći razvod: Sve žene Romana Abramoviča koje skidaju nule s računa

Avaz.ba

9.8.2017

Roman Abramovič u svojoj biografiji ima čak tri braka. 50-godišnji najbogatiji Rus prvom se suprugom oženio 1987. g. 

Tada mu je srce zarobila Olga Yurevna Lysova. Svoju prvu suprugu, inače kćerku visokorangiranog diplomata, upoznao je u jednom restoranu u Ukhti. 

Njihova ljubav brzo je planula. Nakon samo osam sedmica počeli su živjeti zajedno, a ubrzo su svoju vezu odlučili ozakoniti i brakom. 

Tada 20-godišnji Abramovič držao se tradicionalnih običaja pa je ruku svoje tri godine starije izabranice isprosio od njezine majke. 

Olga je odmah pristala, a i ona i majka bile su impresionirane Abramovičevim potezom. No, Romanova porodica brak nije odobravala. 

Smetalo im je to što je Olga već imala dijete, tada dvogodišnju djevojčicu Nastyu, koju je dobila tokom jedne afere. 

Do vjenčanja je ipak došlo, a tri godine kasnije par se odlučio razvesti, i to dobrovoljno, samo kako bi mogli emigrirati u Kanadu.

No, njihove planove poremetila je stjuardesa Irina Vyacheslavovna Malandini. 

U nju se Abramovič zaljubio neposredno prije negoli je stekao golemo bogatstvo za vrijeme ruskog privatizacijskog buma. 

Vjenčali su se samo godinu dana nakon Romanova razvoda od Olge, koja se nedugo nakon kraha braka udala za pijanista Stefana Stefanovicha. 

Drugu suprugu Abramovič je upoznao iznad oblaka, i to doslovno. Irina ga je naime usluživala tokom jednog ljeta dok je sjedio u prvoj klasi. 

Njihov prvi susret na Irinu nije ostavio utisak, štoviše svojim kolegicama nakon leta povjerila se da je Abramovič bio prilično dosadan. 

No, pet mjeseci nakon fatalnog susreta u avionu Irina je ostala trudna noseći njihovo prvo dijete. Par je u braku proveo 16 godina, a tokom zajedničkog života rodilo se i petero djece: Ilya, Arina, Sofia, Arkadiy i Anna. 

Nakon razvoda skrbništvo nad djecom dobila je Irina. Za brojne nesuglasice u braku navodno je bila kriva Romanova opsjednutost poslom, a naročito opsjednutost nogometnim klubom Chelsea, kojeg je 2003. godine kupio za 140 miliona funti.

Nakon 16 godina braka Roman je drugoj supruzi morao isplatiti 150 miliona funti i bila je to jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada. 

Vyacheslava je angažirala odvjetnike iz Velike Britanije. Nije ga tužila, no da jest, pričalo se da mu je mogla uzeti polovicu bogatstva vrijednog 11 milijardi funti.

Roman Abramovič, koji se nalazi na 139. mjestu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu, ovih je dana najavio i svoj treći razvod. 

Rastaje se i od Darije Žukove s kojom je bio 10 godina u braku. Ruski milijarder i njegova supruga galeristica Daria Žukova odlučili su se razići. 

U braku, koji su dugo vremena skrivali, dobili su i dvoje djece – sina Arona Alexandra i kćerku Leu.

Za vrijeme Abramovičeva razvoda od bivše supruge svestrana Daria postigla je primjetan uspjeh na tržištu umjetnina. 

U Moskvi posjeduje poznatu galeriju The Garage. Kada ne radi, Daša uživa u putovanjima. Njen život odvija se na relaciji Moskva – Los Angeles – London. Zime provodi u popularnom St. Bartsu, a ljeta na Sardiniji. Osim u umjetnine ulaže i u nekretnine, pa je tako navodno 2010. godine u Los Angelesu kupila dvorac vrijedan 19,5 miliona dolara.