CRNA HRONIKA

Razbojništvo u Mostaru

Avaz.ba

9.8.2017

Jučer se PU Mostar obratila se uposlenica HP Mostar koja se nalazi u Ul. Z.Frankopana i prijavila da je nad njom izvršeno razbojništvo.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici policije te utvrdili da su dvije nepoznate maskirane osobe ušle u poštu i uz prijetnju vatrenim oružjem od uposlenice otuđili novac.

Odmah su upoznate policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinilaca.

Na Carinskom mostu u Mostaru sinoć se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su sudjelovali E.LJ. (1996.) iz Podgorana sa vozilom Renault Megan i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta nezgode. Tom prilikom teške ozljede zadobio je B.I.(1996.), putnik u vozilu Renault Megan.

Na mjestu događaja izvršen je očevid, a o navedenom su odmah upoznate policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji nepoznatog vozača i vozila.

U protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvansog kantona registrirano je 13 prijava, a iz oblasti sigurnosti saobraćaja 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške ozljede.