GLOBUS

Uznemirujuće | Djeca zvijeri: Dječak (8) se objesio poslije zlostavljanja u školi, nastavnici ignorirali

Avaz.ba

8.8.2017

Roditelji osmogodišnjeg dečaka optužili su njegovu školu u Cincinnatiju za samoubistvo koje je njihov sin izvršio posle brutalnog zlostavljanja.

Roditelji Gabriela Tayea tužili su osoblje osnovne škole Carson, jer je dopustilo i prikrilo zlostavljanje nesretnog dječaka.

Advokati su izjavili da Gabrielova majka nije ni znala da je njeno dijete žrtva zlostavljanja u školi dok nije dobila e-mail detektiva koji je opisao stravičan napad na dječaka kod školskog toaleta.

Dva dana poslije napada, Gabriel se obesio objesio kravatom u svojoj sobi.

Školske sigurnosne kamere snimile su zlostavljanje dječaka, a službenici su početkom maja objavili uznemirujući video.

Jedan od učenika ga obara na patos, a Gabriel pada u nesvijest, drugi učenici tada počinju da ga gaze. Dječakova majka bila je potpuno slomljena kada je saznala da joj je dijete terorizirano u školi.

- Da je škola bila iskrena od početka, majka bi saznala koliko je opasna za njenog sina i nikada mu više ne bi dopustila da se vrati, izjavila je njena advokatica.

Direktor škole je dobio premeštaj, a upravnik je penzioniran. Zamjenik direktora je podnio ostavku. Roditelji ostalih učenika su izjavili da se nadaju da će "sudska tužba dovesti do pozitivnih promjena".

Tužioci su zatvorili istragu bez podizanja optužnice zbog dječakove smrti, koja je službeno proglašena samoubistvom. Roditelji su u tužbi naveli da Gabriel "nije bio popularan među vršnjacima, ali je bio dobro dijete. Bio je pametan, volio je da uči, dobijao dobre ocjene i izbjegavao svađe".

Popustio je u školi na početku trećeg razreda, ali roditelji tvrde da nisu imali razloga da sumnju da je suicidan.