REGION

Zavirite u Todorićevu luksuznu jahtu vrijednu 1.4 miliona eura

Hanza Media

Avaz.ba

8.8.2017

Poznato je da onaj tko vozi "Rivu" sigurno uživa visok društveni status, a obično su to poznati glumci, biznismeni, tajkuni i veliki državnici. Jedan od vlasnika "Rive", tačnije "Rive 85 Opera" imena 'Jana' je i Ivica Todorić, piše zadarski.hr.

Na ovoj motornoj jahti porodica Todorić provodila je ljeta i često putovala na svoj otok Smokvicu kod Rogoznice, a od danas 8. avgusta izložena je u Marini Zadar - Tankerkomerc na glavnom lukobranu u svrhu prodaje.

Još u maju, na Agrokorovim stranicama objavljeno je kako će na prodaju ići i Todorićeva jahta i helikopter, a u međuvremenu je interes pokazalo čak 15 kupaca za jahtu i 12 za helikopter. 

-Tražena cijena jahte je 1.4 miliona eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodatnu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca, stoji na stranicama Agrokora.

"Riva 85 Opera" prije nego što je stigla u Zadar bila je na redovnom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji. Proizvedena je 2006. godine, a ukupna dužina joj je 23.86 metara. Svi zainteresirani kupci svoje ponude mogu proslijediti kompaniji Navis Marine d.o.o. iz Zagreba kao službenom agentu za posredovanje u prodaji završno sa 1. oktobrom 2017. godine.

Tokom pregleda jahte u Zadru zainteresirani će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda, odnosno probne vožnje, biti potrebno uplatiti i određenu naknadu. Očekuje se da će novi vlasnik ove motorne jahte biti poznat tokom oktobra.

Antena Zadar javlja da je od objave javnog poziva do danas zaprimljeno 15 iskaza interesa za kupovinu jahte te 12 iskaza interesa za kupovinu helikoptera. Svi koji su do sada na ovaj način iskazali svoj interes za kupovinu će o detaljima daljeg toka procesa prodaje biti i dalje obaviješteni izravno, prenosi Jutarnji.hr.