GLOBUS

Porodica zalutala u sirotinjsku četvrt, kriminalci izrešetali majku pred očima djece i supruga

Avaz.ba

8.8.2017

Majka iz Velike Britanije upucana je pred očima svoje troje djece i supruga dok su bili na odmoru u Brazilu, nakon što je skrenula sa glavne ceste u sirotinjsku četvrt kojom vladaju kriminalci.

Policajci su kazali kako je par s djecom putovao od Rio de Janeirea prema popularnom ljetovalištu Angra dos Reis, kada se pucnjava dogodila.

Grupa muškaraca se navodno približila njihovom automobilu i otvorila vatru.

Žena identificirana kao 46-godišnja Eloise Dixon, upucana je dva puta u stomak te je zaprimljena u bolnicu.

Tamošnji šef policije Bruno Gilaberte kazao je kako je porodica pokušavala kupiti vodu.

- Cijela zabuna nastala je zbog jezičke barijere. Završili su vozeći se prema Agua Santa zajednici gdje su ih presreli kriminalci. Nisu razumjeli kad su im kazali da odmah napuste to područje, te su nastavili voziti, a ovi su počeli pucati.

Fotografije objavljene na lokalnim televizijskim stanicama pokazuju rupe od metaka na vratima automobila i na naslonu za glavu.

Eloise je navodno bila na suvozačevom sjedištu, dok su tri djevojčice sjedile pozadi.

Lokalne novine pišu kako je porodica ušla u područje koje kontrolira kartel Terceiro Comando Puro.

Žrtva je stabilno nakon što je morala biti hitno operisana poslije napada koji se dogodio u nedjelju poslijepodne, a policija traži napadače.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je kako je u kontaktu sa lokalnom policijom i upozorilo turiste da se klone favela koje su vrlo opasna naselja zbog razine nasilja u njima.