REGION

Dvojicu Kosovara za 4000 eura pokušao prokrijumčariti do Švicarske

Fena

8.8.2017

U dubrovačkom policijskom pritvoru završio je 46-godišnji makedonski državljanin koji je dvojicu Kosovara ilegalno prokrijumčario iz Crne Gore do Hrvatske, izvijestila je policija.

Dubrovačka policija je objavila da je uhapšeni 46-godišnjak 5. avgusta na Kosovu, za naknadu od 4000 eura, u svoj automobil ukrcao dvoje kosovskih državljana koje je prevezao do crnogorsko-hrvatske granice. 

On je pritom u Hrvatsku ušao zakonito, preko graničnog prijalaza Karasovići, a dvoje kosovskih državljana nezakonito, pješice preko brda Košare.

 Potom su se ponovno ukrcali u vozilo makedonskog državljanina koji ih je čekao u mjestu Vitaljina s namjerom daljeg prijevoza u Švicarsku, međutim zatečeni su od strane policijskih službenika.  

Makedonski je državljanin, uz kaznenu prijavu predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je dvojici kosovskih državljana određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH, te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija, izvijestila je policija.