NOGOMET

Barcelona nemilosrdna prema Chapecoenseu, Rakitić asistirao za prvi gol

Avaz.ba

7.8.2017

Dana 28. novembra 2016. godine dogodila se teška avionska nesreća u Kolumbiji kada je stradao brazilski nogometni tim Chapecoense. Poginula je 71 osoba, a samo su tri igrača brazilskog tima preživjela tu nesreću. Jedan od njih je i Alan Ruschel koji se danas vratio na nogometni teren. I to protiv Barcelona, na Camp Nou, u sklopu ovogodišnjeg izdanje trofeja Joan Gamper.

Preživio je stravičnu ozljedu leđa koja je operirao i danas je u prvoj postavi zaigrao protiv katalonskog kluba. Slobodno se može reći da je rezultat u slučaju ove utakmice u drugom, a sjajan oporavak Ruschela i neslomljivi duh Chapecoensea u prvom planu. Ipak, Katalonci nisu posustajali i Brazilce su poslali doma pune dojmove, ali i s petardom u mreži.

Furiozno su krenuli domaćini, a već su poveli u šestoj minuti. Suarez je odlično proigrao Rakitića u kaznenom prostoru koji je gurnuo kroz noge protivničkom defanzivcu te dodao na drugoj stativi za Deulofeua, a on je zabio u praznu mrežu za 1:0.

Pet minuta kasnije Barcelona je udvostručila vodstvo. Na 20 metara od gola, dodavanje je primirio Busquets i odapeo te nevjerojatno pogodio gornji lijevi ugao nemoćnog brazilskog golmana. U 28. minuti je Barcelona nastavila 'trpati' i Messi je nakon kombinacije s Deulofeuom zabio za 3:0.

Onda se u 36. minuti dogodio najemotivniji trenutak utakmice kada je iz igre izašao Ruschel koji je pustio suzu uz aplauz cijelog Camp Noua. Čini se kako su se i domaćini malo smeli pa su mreže mirovale do kraja poluvremena. 

U nastavku susreta Barcelona je nastavila sa zabijanjem. Sada su Messi i Suarez kombinirali, nakon čega je Argentinac uposlio Urugvajca koji je iskusno zabio za 4:0, a njegov prezimenjak je u 74. minuti postavio konačni rezultat. Messi je ponovno bio u središtu, a ovog puta kombinirao je s Denisom Suarezom i na kraju mu asistirao za gol.

Još je imala priliku Barcelona zabiti i šesti gol, ali je Alcacerov jedanaesterac odbranio Moraes. 



Barcelona v Chapecoense by Ball-Control