NOGOMET

Da li Džeko može ove sezone u Seriji A biti ponovo najbolji strijelac?

Avaz.ba

7.8.2017

Ljubitelji najpopularnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone u Seriji A koja će prema svemu sudeći biti jedna od najuzbudljivijih sezona u prethodnih nekoliko godina.

Unazad šest sezone Juventus je s lahkoćom osvajao Scudetta, ali ove sezone rivali su odlučni da pokušaju pomrsiti račune Staroj dami. 

Nova sezona Serije A počinje 20. avgusta i prema najavama u italijanskim medijima pred nama je najuzbudljivija sezona u posljednjih šest godina. Sigurno je da će se velika borba voditi i za nagradu najboljeg strijelca Serije A koju je prošle godine osvojio Edin Džeko. Bh. napadač je u dresu Rome postigao 29 golova, a iza sebe ostavio je Mertensa, Higuaina, Icardija, Belottija i Immobilea. 

Ipak, ove godine konkurencija će imati više motiva da nadmaši Džeku, a nadamo se da će i naš kapiten ponovo zasijati kao prošle sezone. Kladionice u Italiji već su objavile koeficijente ko ima najviše šansi da ponese titulu najboljeg strijelca. 

Prema njihovim procjenama najviše šanse za to ima Gonzalo Higuain i koeficijent na napadača Juventusa je 3,50 eura. Iza njega je Edin Džeko, a koeficijent na bh. napadač je pet eura. Treći favorit prema kladionicama je Mauro Icardi (6,50), a zatim slijede Dries Mertens i Andrea Belotti (8,50). Iza njih su Arkadiusz Milik i Ciro Immobile sa koeficijentom od 12 eura.