NOGOMET

Virgil van Dijk i zvanično je saopštio da je zatražio od kluba da ga pusti

Avaz.ba

7.8.2017

Defanzivac Southamptona Virgil van Dijk i zvanično je saopštio da je zatražio od kluba da ga pusti.

On je medijima proslijedio zvanično saopštenje u kom je potvrdio da od kluba zahtjeva da ga pusti ovog ljeta. 

" Sa žaljenjem danas saopštavam da sam danas i zvanično zatražio od kluba da me pusti ovog ljeta. Nažalost, osećam da nemam drugog rješenja nakon što je klub odlučio da me kazni oduzimanjem dvonedjeljne plate. Mislim da to nisam zaslužio i da to nije fer prema meni. Tokom prethodnih šest mjeseci imali smo nekoliko sastanaka sa bivšim menadžerom Puelom, kao i sada sa Pelegrinom, kojima smo saopštili da želim da napustim klub i da se oprobam u novim izazovima. Veoma sam ambiciozan, želim da iskoristim sav svoj potencijal, da se borim za titule i da igram u Ligi šampiona. Zbog svega toga, poručio sam Southamptonu da razmotri ponude velikih klubova, ukoliko one i dalje postoje", poručio je Van Dijk u svom saopštenju.

On je takođe dodao da je frustriran zbog ponašanja kluba prema njemu, da nikada nije odbio da trenira, da je trpio vrjeđanja od navijača zbog lažnih optužbi da je nedolascima na treninge Southamptona tjerao da ga proda. 

"Frustriran sam stavom kluba da nisam na prodaju, što su odbili ponude mnogih velikih klubova. Više puta sam im rekao kako se osjećam, a oni su me odstranili iz ekipe zbog nedovoljne posvjećenosti", zaključio je Van Dijk. 

Podsjetimo, Southampton za njega traži 70 miliona eura, ali je jasno da bi poslije ovakvog scenarija cjena mogla da mu padne.

Djeluje da je on u ovom trenutku između Chelsea i Liverpoola, pošto su to klubovi koji ga najviše žele. 

U svakom slučaju, biće oboren rekord za najskuplje plaćenog defanzivca, koji je Manchester City dva puta oborio ovog ljeta, najpre dovođenjem Kylea Walkera za 55 miliona, a potom i Benjamina Mendya (57 miliona).