LIFESTYLE

Hrvatska raj za gej populaciju: Kapetani brodova otkrivaju prljave tajne potpalublja!

Avaz.ba

7.8.2017

Šta se sve dešava kada bogati klijent željan zabave stupi na brod, piše "Slobodna Dalmacija" u svom tekstu, koji prenosimo u cjelosti.

Odavno smo top-destinacija za brojne ljubitelje plovidbe, a posljednjih godina Jadran je primaljivo mjesto i za one bogataše kojima ništa nije skupo. A u svom traženju šta sve žele da imaju na brodu, uvijek postoje i zahtjevi za dame! Poslovni ljudi, menadžeri, umjetnici, inženjeri, doktori, sportisti... tokom ludih ljetnjih zabava žele i društvo kraljica noći.

I ne pitaju za cijenu, premda znaju da je prostitucija u Hrvatskoj - zabranjena.

- To im baš previše i ne smeta, pogotovo što su usmenom putem već saznali da na Jadran dolaze prelijepe žene, a dosta njih im je i dostupno za druženje, sve zahvaljujući šuškanju eurića - uveo nas je u priču o "naručenim" zabavama sa zgodnim djevojkama, jedan od kapetana broda koji često upravo od gostiju prima ovakve zahtjeve.

- Traže od nas da im osiguramo zgodne cice, cijena ih previše ne brine, ali ispod sto eura teško će koja od prelijepih djevojaka i kročiti nogom na brod - nastavlja dalje kapetan s pričom o animir damama.

Kraljice noći, studentice, sponzoruše

Odavno je već javna tajna da se u ljetnim mjesecima, a udarni su juli i avgust, s kopna na obalu spuštaju mlade djevojke spremne da osim druženja, večere i noćnog provoda, pruže i seksualne usluge klijentima. I nema samo onih klasičnih prostitutki koje i na kopnu zarađuju svoj hljeb majstorijama u krevetu, pa se ljeti upute na Jadran jer su njihovi klijenti na - odmoru. Naime, "morske krevetne usluge" redom nude i studentice, mlade zaposlene djevojke, ali i zgodne majke.

- Odmah znate koje se profesionalke, koje stižu sa makroima koji se brinu o svemu. O kontaktima s klijentima, o prijevozu djevojaka na brod, o njihovoj zaštiti i naravno naplati. Njih uglavnom "naručuju" poslovni ljudi, najčešće kada su u grupi, pa tada traže i više dama za zabavu. I rijetko kada djevojke ostaju duže od te jedne noći na brodu. One dođu na jahtu nakon večere, obavi se posao bez previše mudrovanja, pa se nastavi druženje uz alkohol do ranih jutarnjih sati kada po djevojke dolazi makro. I po novac, naravno...

Druga priča su studentice, uglavnom djevojke koje se bave ili su se nekada bavile manekenstvom, modelingom ili su radile kao hostese. To su djevojke koje žele dobru odjeću, "markirane" torbe i cipele, a to sve treba i platiti. Stoga im ljetnje avanture i posjete gostima na brod nisu strane!

- Često te djevojke ostaju na brodu i dva-tri dana. One su uglađene, načitane, znaju da se ponašaju, pa naši gosti više traže takve "dame". Dobiju dobro društvo, djevojke su uvijek sređene, spremne za zabavu, a s druge strane neće zanovijetati kako bi eventualno bilo da su gosti sa svojim ljepšim polovinama. Ovako su opušteni, imaju i zabavu i seks, a djevojke se na kraju vrate kući s podebljim džeparcem i brojnim poklonima, od haljina, cipela i nakita. Svi zadovoljni - iznosi nam svoje iskustvo s "gošćama" drugi kapetan koji je posljednjih godina član posade na brodu dugom 40 metara.

Ipak, u ovoj ponudi animir dama za ljetovanje, imamo i one klasične - sponzoruše.

- One na brod dolaze s gostom. Na kilometar se vidi kako je ona tu samo za gazdino pokazivanje. Savršeno građena, "iskvarcana" da ne kažem izgorjela na vještačkom suncu, odjevena u posljednji modni hit među kupaćim kostima, isključivo na visokim potpeticama što nama posadi uvijek zadaje glavobolje. Pa široki šeširi i ogromne naočare, i obvezno je ta dama sprema na zanovijetanje. Non-stop nešto traži! A njena glavna uloga se zna - uz seks, to je prezentacija. Mora da bude vrhunski sređena sve kako bi drugi, na drugim plovilima kada dođemo u luku, bili ljubomorni na nju. Tada gost koji ju je i doveo, uživa - saznali smo detalje i o ovom tipu dama koje takođe "odrađuju" i ljetnje smjene.

Ima i onih zgodnih djevojka pa i mladih mama, koje pružanjem usluga na brodovima, tek popravljaju kućni budžet.

- One dolaze samo na preporuku. I nisu tako često u akciji. To su birane djevojke, za birane goste.


A posljednji modni, da ne kažemo seksualni hit na Jadranu su - mladići!


- Ajme, taman smo se uhodali s tržištem dama, uredili sve s našim djevojkama s kontinenta koje ljeti operiraju na Jadranu, da bi prošle godine sve poremetile Beograđanke. Na srednjodalmatinska ostrva stigle su u grupama, bile odlične prema klijentima i još jeftinije od naših djevojaka, pa je nastala prava frka oko njih. Da bi evo ove godine bila povećana potražnja za momcima - kaže nam jedan iskusni skiper, koji već dugo ponavlja kako bi prostituciju trebalo - legalizirati. Zbog samih djevojaka, ali i klijenata, dok bi država sve kontrolirala i ubirala novac. 

Ali šta je s momcima?

- U svijetu smo prepoznati kao gay friendly destinacija, pa nam sada dolaze novi zahtjevi - za muško društvo. I ovdje su gosti decidirani, uvijek traže zgodne, nabildane, sređene momke s obveznim znanjem engleskog jezika. Priča krene sa seksom, ali imao sam i jednu ljubavnu avanturu, pa su njih dvojica nakon sedam dana postali ljubavni par - saznajemo od pomoraca koji imaju svakakvih iskustava dok ljeti plove jadranskih arhipelagom.

A kako je naše more primamljivo za muške grupe, tako su i naši momci na cijeni.

- Domaće je domaće, pa sada moramo da proširimo tržište i na muškarce. I dok oni također stižu s kontinenta za pružanje usluga, imamo i momaka s obale, iz primorskih mjesta, koji naplaćuju seks. Ipak, ima jedan kuriozitet za te naše muške prostitutke. Još uvijek se u taj plaćeni seks ne upuštaju isključivo zbog novca, još uvijek klijent mora da im se sviđa i često u tim odnosima vlada ogromna ljubomora. Iako su plaćeni za seks. I samo znam kako su na našem Jadranu, sada dečkići na cijeni!