CRNA HRONIKA

SUĐENJE SEFIĆU | Otac stradale Selme: Ovo je čista farsa, dno dna, ispade da su svjedoci krivi!

DŽ. BULBUL

7.8.2017

Ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra prošle godine u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nastavljeno je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Na sudu su danas kao svjedoci govorili očevi stradalih djevojaka, Anesa Ernagić, očevidac i Muamer Redžić, policajac. Policajac Redžić, prijatelj Sefića, ispričao je kako je kobne noći primio poziv od njih kada saznaje šta je Sanjin uradio.

On im je savjetovao da odmah prijave nesreću policiji, međutim, oni to nisu učinili. U svom svjedočenju Redžić je kazao da je pitao Sefića, Sanjinovog oca, zašto nisi otišli u stanicu, na šta mu je Jasmin odgovorio da Sanjin nije želio.

Anesa Eminagić, koja je svjedočila stravičnoj nesreći u kojoj su život izgubile nedužne studentice, ispričala je da je kobne večeri sa momkom Benjaminom prelazila ulicu kod Historijskog muzeja. Iako je nosila kišobran jer je padala sitna kiša, to je, kaže, nije omelo da vidi na semaforu upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

- Vidjela sam dvije ženske siluete, koje su išle za nama. Najednom sam začula jak udar, a djevojke su doslovno od siline udara letjele kroz zrak. Tamno auto se nije zaustavilo. Pozvali smo Hitnu i policiju, veoma brzo su došli – prisjetila se ona.

Ističe da je odmah prišla jednoj djevojci, koja nije bila pri svijesti. Pokušavala je dozvati, ali bezuspješno.

Očevi stradalih djevojaka, Amir Agić i Enes Malkoč, rekli su kako njihove porodice prolaze najbolnije trenutke u životu. Zbog svega navedenog, zatražili su da budu neuropshijatrijski vještačeni, negodovali su zbog odgađanja ročišta te vraćanja cjelokupnog procesa na početak.

- Ovo je čista farsa, ovo je dno dna. Ali, bit ću uporan i neću odustati pa čak ako bude trebalo i radikalne mjere praviti. Ispade da su svjedoci krivi s obzirom kako odbrana ispituje, a optuženi se stalno smiju. Nemamo nikakva prava - rekao je, ispred Suda, između ostalog, Amir Agić.

Podsjetimo, na prvom ročištu ponovljenog suđenja, održanom 17. jula, Sanjin i Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić ponovo su se izjasnili da nisu krivi.

Naredno ročište zakazano je za 4. septembar na kojem će biti saslušano devet svjedoka.