LIFESTYLE

Mladić hladio noge u moru, na plažu došao sav krvav: Iscijedile su život iz mene

Avaz.ba

7.8.2017

Otac tinejdžera iz Melbournea kojem su noge "pojele" misteriozne morske bube dok je plivao na pješčanoj plaži uspio je otkriti o čemu je riječ nakon što su i sami doktori ostali zapanjeni ne znajući objasniti što se dogodilo s nogama tog 16-godišnjaka.

Sam Kanizay osjetio je bol kada je, nakon utakmice odigrane u subotu, odlučio smočiti noge na plaži Dendy Street. Minutu kasnije, izašao je iz mora prekriven krvlju.

Njegov otac, nakon što doktori nisu mogli otkriti uzrok, naoružan ribolovnom mrežom i komadom svježeg mesa zaputio se na plažu kako bi ulovio krivca.

- Stavio sam meso u mrežu i bube su se uhvatile za njega kao da sutra ne postoji. Isisale su svu krv i život iz njega - kazao je Kanizay za Daily Mail Australia.

Kanizay je napomenuo kako je bube odnio u bolnicu, a testiranjem će se ustvrditi koje su vrste.

- Zasad je jasno da stvarno vole meso - kazao je u videu koji je objavio na Facebooku, a koji prikazuje malena bića kako proždiru komade mesa.

Morski stručnjak Michael Brown tvrdi kako bi mogla biti riječ ličinkama meduza.

- Bavim se ovim 20 godina i nikad nisam vidio ništa slično - kazao je za lokalnu televiziju.

Nakon ugriza, tinejdžer je opisao kako je osjetio peckanje dok je bio nogama u vodi, no pretpostavio je da ga boli jer je igrao nogomet ranije tog dana.

- Prvo sam pomislio da sam stao na kamen, no onda sam shvatio da ne može biti to jer se bol raširila ubrzo na cijeli zglob.

Njegov otac kazao je kako nije sinu uspio zaustaviti krvarenje te su se uputili u bolnicu, gdje niko nije mogao objasniti što se dogodilo.

- Čim smo obrisali noge, krv je nastavila curiti. Na bolničkom podu bila je lokva krvi - prepričao je otac.

Sam je kazao da se tek kad je krv oprana na nogama moglo vidjeti na stotine rupica.

- No kratko je trajalo prije nego li je krv opet navrla. Izgledalo je kao stotine malih ugriza - opisao je.

Jedna medicinska sestra kazala je kako misli da se radi o morskim ušima.

- Dali su do sad 10 različitih dijagnoza no ništa konkretno - kazao je otac i dodao kako je u nedjelju navečer krvarenje napokon prestalo.

Sam, koji bi u ponedjeljak ujutro trebao biti pušten iz bolnice, kazao je kako će se ubuduće hladiti u bazenu, a da plaže misli u potpunosti izbjegavati.