GLOBUS

Djeca umrla nakon što ih je majka namjerno ostavila u autu na suncu

Avaz.ba

7.8.2017

Dvogodišnja Juliet Ramirez i njen jednogodišnji brat Cavanaugh Ramirez iz Weatherforda u Teksasu preminuli su zbog posljedica toplinskog udara kojeg su zadobili u automobilu dok je vanjska temperatura bila 35.5ºC.

Majka Cynthia Randolph policiji je prvo kazala kako su se djeca sama zaključala u automobilu, no kasnije je otkrivena šokantna istina. Cynthia je kasnije policiji otkrila kako je ona namjerno zaključala djecu u automobilu jer je Juliet odbijala izaći iz vozila. 

Majka je smatrala da će djeca sama znati otvoriti automobil, javlja Metro. Incident se dogodio u junu kada je majka i uhapšena te se od tada nalazi u zatvoru. 

Ona je navodno, nakon što je djecu ostavila u automobilu, ušla u kuću gdje je pušila marihuanu i nakon toga odspavala dva do tri sata. Nekoliko je puta mijenjala priču te tvrdila kako je djecu tražila po kući. 

Kada je izašla iz kuće razbila je staklo na automobilu kako bi sve podsjećalo na nesreću. Kasnije je otkrila da je htjela malu Juliet naučiti lekciju, a sada je ovaj incident okarakteriziran kao dvostruko ubistvo.