GLOBUS

Princeza Diana je čula nešto što nije trebalo: Charlesova ljubavnica je bila vulgarnija od njega

Avaz.ba

7.8.2017

Pokojna Princeza od Welsa opisala je ljubavnicu svoga supruga kao "vulgarniju" od njega, pošto je prethodno bila u prilici da čuje njihov veoma eksplicitan razgovor. Govorila je i o želji da spriječi princa Charlesa da postane kralj, piše britanski Daily mail.

Te tvrdnje iznijete su u 12-o satnom, do sada nikada viđenom, video materijalu u kome je Diana olakšala dušu od mnogih kraljevskih tajni i to nekoliko mjeseci pred smrt 31. avgusta 1997. godine.

Ovi snimci nemaju nikakve veze sa onima napravljanim pet godina ranije tokom razgovora sa trenerom javnog nastupa Peterom Settelenom, koji će večeras prvi put biti emitirani, poslije duge pravne bitke u vezi sa pravima na prikazivanje. Setelen je svoje intervjue sa Dianom snimao od septembra 1992, tri mjeseca prije razlaza Charlesa i Diane, pa do decembra 1993. godine.

Autor novog snimka, nastalog nekoliko nedjelja prije princezine smrti, je anonimno govorio o njemu. List San piše da je snimatelj u to vrijeme radio za BBC, kada je jedne večeri pozvan u palatu Kensington da napravi nekoliko snimaka. Za to mu je isplaćeno 5.000 funti.

On je vodio dnevnik o svojim susretima sa princezom Dianom, i u njemu zapisao:

- Diana je opisala kako se jednom našla u situaciji da čuje telefonski razgovor Charlesa i Camile. Charles je sjedio na WC šolji kada ga je uhvatila. Razgovor se svodio na 'telefonski seks', u kome je Camila bila mnogo lascivnija od Charlesa.

Diana je tada govorila i o svojoj želji da spriječi Charlesa da postane kralj i da se umjesto toga sačeka da njen stariji sin Wiliam odraste i preuzme prijesto.

Snimatelj je u dnevniku zapisao:

- Željela je da Wiliam dođe na prijesto kada kraljca umre. Diana je jasno vidjela svoju ulogu kao snagu koja bi stajala iza Wiliama. Imala je nekakvu romatičnu ideju da bude stvaralac kralja, majka iza monarha.

Snimatelj, koji danas živi u Americi, opisao je da u momentu kada je ulazio u palatu sa svih strana bio okružen policijom. Kaže i da se plašio da bi tajna služba MI5 mogla da prisluškuje njegov razgovor sa princezom.

Ove nove tvrdnje pojavile su se samo nekoliko sati prije večerašnje svjetske premijere nikada do sada viđenog intervjua sa nekadašnjim Princezom od Welsa, koji je snimio Peter Settelen.