NOGOMET

Fiorentina pobijedila Wolfsburg, Kalinić pogodio i asistirao

Avaz.ba

6.8.2017

Kao i svakog vikenda, širom Evrope su na rasporedu prijateljske utakmice prije nego što u potpunosti započne nova klupska sezona. Od hrvatskih predstavnika prvi se istaknuo Nikola Kalinić koji je u pobjedi Fiorentine od 2:0 nad Wolfsburgom zabio prvi, a namjestio drugi pogodak Chiesu. Hrvatski napadač je igrao do 60. minute, dok je također Ante Rebić nastupio nakon što je u igru ušao u 62. minuti.

U njemačkoj drugoj ligi, kao i u prvom kolu prošlog vikenda, na klupi je cijeli susret ostao Davor Lovren u pobijedi njegove Fortune (2:0) nad Erzgebirgeom. 

Belgijski Gent ponovno je izgubio, a niti na klupi nisu bili Lovre Kalinić i Franko Andrijašević. Poraženi su na domaćem terenu od Antwerpa 1:0, dok su u prvom kolu prvenstva izgubili vani 3:2 od St. Truidena.

Glasgow Rangersi su škotsko prvenstvo otvorili pobijedom (2:1) nad Motherwellom u gostima, ali za njih nije nastupio Niko Kranjčar koji susret propustio zbog ozlijede kuka.  

Niko Kovač je odveo svoj Eintracht do pobijede protiv FSV Frankfurta u gradskom 'derbiju'. Kovačevi izabranici su slavili s 5:2.