BIH

Sarajlija Dino Bajrić najbolji skakač s vodopada u Jajcu

Sandro Nuhanović

E. C.

5.8.2017

Međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu danas su izvedeni u prisustvu preko 1.000 posjetitelja iz BiH i inozemstva, a organizator ove manifestacije bila je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca.  

Ocjenjivao ih je peteročlani žiri u sastavu: Mirsada Deda Pašić, predsjednik stručnog žirija, dok su ostali članovi bili. Vatroslav Andžić i Almir Vunić, profesori tjelesnog odgoja iz Jajca, Srbijanac Branko Bogićević, višestruki osvajač skokova sa željeznog mosta u Đetinju i Faruk Sokolović iz Crne Gore.

Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili su novčanu nagradu, pehar i zahvalnicu.

U konkurenciji 26 skakača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, skok Sarajlije Dine Bajrića s vodopada visokog 21 metar žiri je ocijenio kao najljepši na 4. Međunarodnim skokovima s vodopada i to je njegova druga uzastopna pobjeda.

Drugo mjesto je pripalo Aleksandru Aleksiću, dok je trećeplasirani bio Ivica Tomanović iz Užica.

Jedan od glavnih favorita na ovogodišnjim skokovima, Mostarac Lorens Listo nije se uspio plasirati u drugi krug.i tako ostao na dvije pobjede u Jajcu.

Općinski načelnik Edin Hozan koji je zvanično otvorio natjecanje kazao je kako se nada da će skokovi s vodopada u Jajcu postati tradicionalni te je naglasio kako se radi o jednoj od najznačajnijih manifestacija u ovom gradu, ali i šire.

Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta, a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u centru grada.

Sve prisutne na platou ispod vodopada zabavljao je Branko Tokić alijas DJ Happy, dok je u večernjim satima sarajevski bend “Regina” održao koncert ispred Doma kulture Jajce.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova kao i prethodnih godina bila je Općina Jajce.




Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2