REGION

Nevjerovatan preokret u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Novi dokazi šokirali javnost

Avaz.ba

5.8.2017

Ubica pjevačice Jelene Marjanović (33) uništio je sadržaj ispod noktiju žrtve i eventualne tragove zločina koji se dogodio u aprilu prošle godine, tako što je šake i nokte nekoliko minuta držao u abrazivnom sredstvu, najvjerovatnije varikini, saznaje Kurir.

Ovaj dokaz upućuje istražitelje na zaključak da pjevačica nije ubijena na nasipu, gdje je njeno tijelo nađeno.

Kako izvor Kurira otkriva, na noktima pokojne pjevačice bio je crveni lak, koji je ubica hemikalijom koju je koristio najvećim dijelom potpuno uklonio.

- Slučaj je gotovo završen. Ovaj dokaz još jednom potvrđuje trag da ona nije ubijena na nasipu. Podnokatni sadržaj je potpuno uništen i zbog toga ne postoji DNK profil koji bi doveo do ubice. Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledjele, što ukazuje da su najvjerovatnije ruke potapane u neku hemikaliju - otkriva sagovornik Kurira.

Sumnjiv iskaz svekra

On pojašnjava da nijedan ubica sa sobom sigurno ne nosi hemikalije, pa da to istražitelje ponovo vraća na zaključak da je Jelena možda ubijena u kući.

- U kući u kojoj je živjela u Borči nađeni su tragovi koji ukazuju da su hemikalije korištene u to vrijeme - objašnjava izvor.

Detaljnom rekonstrukcijom i saslušanjem novih svjedoka utvrđeno je da je ona posljednji put živa viđena dan prije nego što je tijelo pronađeno, oko 17.30 sati.

- Interesantno je da postoje svjedoci koji tvrde da su njenog supruga Zorana Marjanovića i kćerku Janu toga dana vidkeli na nasipu, ali nijedan od njih nije potvrdio da je vidio i Jelenu - dodaje sagovornik. Pod velikom sumnjom je, kako otkriva, i iskaz svekra Jelene Marjanović Vladimira, koji je tvrdio na saslušanju da je tokom potrage Jana bila s njima u automobilu.

Tijelo bačeno u zoru

Novi detalji u istrazi doveli su do velikog pomaka. Utvrđeno je i precizno vrijeme kada je ubica sa pomagačima donio i bacio Jelenino tijelo u kanal u kom je pronađena.

- Tijelo je bačeno između pet i šest sati ujutro. Ubica je tačno znao da u to vrijeme na tom mestu više nema nikoga. Naime, policija je sa nasipa otišla oko dva sata te noći, dok su se posljednji rođaci i prijatelji razišli nešto posle četiri. Tijelo je prenijeto automobilom, i to zemljanim putem koji direktno sa asfaltnog vodi do kanala - objasnio je izvor Kurira.