Ambasadorica Cormack i Govedarica razgovarali o reformama

Objavljeno: 21. 04. 2017 - 17:58 Novosti A A A Times Arial
Ambasadorica Cormack i Govedarica razgovarali o reformama

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica razgovarao je danas u Banjoj Luci s ambasadorom SAD u BiH Maureen Cormack o trenutnoj političkoj situaciji u BiH kao i političkim i ekonomskim izazovima s kojim Republika Srpska i BiH tek treba da se suoče.

Iz SDS-a je saopćeno da su Govedarica i Cormack razgovarali i o setu reformskih zakona, koji je trenutno u proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Govedarica je izrazio zadovoljstvo što se o ovom setu zakona neće raspravljati po hitnoj proceduri, što je, kako je naveo, bila namjera nekih političkih subjekata u BiH, prije svega SDA i SNSD-a.

- Vlada Republike Srpske potpuno zanemaruju reformske obaveze BiH i insistira isključivo na akcizama. To nije politika SDS-a"- rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a izrazio je uvjerenje da je reforme moguće sprovesti istovremeno čuvajući interese najugroženijih društvenih kategorija u zemlji, prije svega poljoprivrednika.

Cormack je upoznala predsjednika SDS-a o aktivnostima koje Ambasada SAD sprovodi u BiH.

Sastanku u prostorijama Predsjedništva SDS-a u Banjoj Luci prisustovali su i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević i generalni sekretar Igor Ostojić.Autor: Srna
Preporučujemo vam