LJEPOTA I MODA

Ove odjevne komade ne biste trebali nositi na velikim vrućinama

Avaz.ba

5.8.2017

Temperature zraka ovih dana ekstremno su visoke i svi tragaju za nekom odjećom u kojoj će lakše podnijeti vrućinu.

Sigurno su mnoge od vas bar jednom pogriješile s odabirom i požalile, a kako vam se to ne bi ponovilo, donosimo vam popis komada koje biste trebali izbjegavati na visokim temperaturama. A odmah vam dajemo i savjete kojim ih odjevnim predmetima zamijeniti, kako bi vam dan bio bar malo ugodniji.

Prstenje

Kada je vani jako vruće, ruke otiču i znoje se, a inače neprimjetno prstenje koje nosite svaki dan, odjednom izaziva neugodu, pa bi bilo najbolje zamijeniti ga nekim drugim komadom nakita, poput "statement" naušnica ili slojevitih ogrlica.

Sandale na vezanje

Sandale s dugačkim vezicama, koje se oko noge omataju i nekoliko puta, u vrućim danima neće samo dodatno grijati vaše noge, već će se i vezice urezati u kožu, što neće izgledati nimalo atraktivno. Umjesto njih, odaberite neke jednostavne sandale, s par debelih remenja preko stopala ili trendi natikače.

Umjetne tkanine

Na visokim temperaturama pokušajte odoljeti iskušenju da obučete svoj omiljeni satenski topić ili haljinicu od poliestera, a izbjegavajte i svilu jer u njoj koža najteže diše.

U takvim danima birajte samo prirodne, lagane tkanine, poput lana i pamuka.

Uska odjeća

Skinny traperice i superuske haljine najgori su modni odabiri za velike vrućine. Ako ne želite da vam se odjeća od znoja doslovno prilijepi uz kožu, odaberite nešto široko i prozračno ili pak šorc od trapera.

Crna i siva odjeća

Ok, za crnu vam baš i ne treba puno objašnjavati zašto biste je trebale izbjegavati na vrućinama, ali neugodno će vam biti čak i u odjeći sive boje, a i na njoj će mrlje od znoja biti najuočljivije. Na visokim temperaturama najugodnije ćete se osjećati u bijeloj i svijetloj odjeći te u jarkim bojama.