NOGOMET

Danas dva susreta trećeg kola Premijer lige BiH, derbi u Bijeljini

Avaz.ba

5.8.2017

Susreti trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Zrinjskog, te Željezničara i Viteza igraju se danas.

Treće kolo je počelo sinoćnjom utakmicom između Širokog Brijega i Čelika, u kojoj je domaćin na ''Pecari'' deklasirao Zeničane sa 4:0.

Najzanimljiviji meč će biti odigran danas u Bijeljini, gdje ekipa Radnika dočekuje branioca titule prvaka - Zrinjski iz Mostara, a isti dan Željezničar će na ''Grbavici'' odmjeriti snage s ekipom Viteza.

Sarajevski ''plavi'' u ovom meču će se pod vodstvom trenera Admira Adžema pokušati iskupiti za poraz od ekipe Mladosti u prošlom kolu takmičenja.

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice - Sarajevo će igrati protiv Goška, Borac protiv Mladosti, a Krupa protiv Slobode.

Sarajevo je veliki favorit na ''Koševu'' protiv novog premijerligaša Goška iz Gabele i ne bi trebao imati većih problema u pohodu na nove bodove.

S druge strane lider na tabeli Borac neće imati lak zadatak protiv čvrste ekipe Mladosti iz Doboj - Kaknja, dok se tvrda utakmica očekuje i u Krupi, gdje istoimeni domaćin dočekuje tuzlansku Slobodu.

- petak, 4. augusta:

Široki - Čelik 4:0

- subota, 5. augusta:

Radnik - Zrinjski (18.00)

Željezničar - Vitez (20.30)

- nedjelja, 6. augusta:

Krupa - Sloboda (17.00)

Sarajevo - Gošk (20.00)

Borac - Mladost (20.00)


Standings provided by Sofascore LiveScore