TENIS

Poraz Džumhura u polufinalu ATP turnira u Los Cabosu

Avaz.ba

5.8.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u meksičkom Los Cabosu.

Džumhura je u polufinalu 637.395 dolara pobijedio drugi nosilac i 24. igrač na ATP listi Amerikanac Sam Querrey sa 3:6, 6:4, 6:4.

Najbolji bh. teniser tako je prupustio priliku da izbori svoje prvo ATP finale koje bi mu donijelo najbolji ranking u karijeri. Džumhur je bio na dobrom putu da pobijedi drugog favorita turnira. U prvom setu koristio je sve greške Querreya i sa dva brejka došao do vodstva.

U istom ritmu Džumhur je nastavio i drugi set, ali je propustio da relizira dvije brejk lopte u drugom gemu. Querrey se sa četiri dobra servisa vratio, a time je dobio dodatno samopouzdanje. Prelomni trenutak dogodio se u sedmom gemu, kada je nakon osam minuta igre Amerikanac uspio doći do prvog brejka u meču, iz petog pokušaja što mu je bilo dovoljno da osvoji set i izjednači rezultat.

Psihološku prednost Querrey je iskoristio i na početku trećeg seta kada je odmah došao do brejka. Sigurnim servisom američki teniser nije dopuštao Džumhur da dođe do uzvrati brejk te je došao do pobjede i finala u kojem će igrati protiv Australca Thanasija Kokkinakisa.