BIH

Stanje na putevima: Pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza

Avaz.ba

5.8.2017

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza.

Granični prijelazi sa Hrvatskom:

-Doljani na izlazu iz BIH oko 2 sata,

-Gabela polje na izlazu 45 minuta,

-Bijača na izlazu 30 minuta

-Ivanica na izlazu iz BIH 30 minuta, ali na ulazu u HR 1,5 sat,

-Izačić na izlazu iz BIH 45 minuta,

-Bosanski Brod na ulazu u BIH oko 1 sat, na izlazu 30-40 minuta,

-Bosanska Gradiška na ulazu 30-40 minuta,

-Osoje na izlazu iz BIH 30 do 40 minuta.

Granični prijelazi sa Crnom Gorom:

-Hum na izalzu iz BIH kilometarske kolone, čekanje više od 2 sata,

-Deleuša na izalzu iz BIH oko 1 sat,

-Zupci na izlazu iz BIH 45 minuta.

Granični prijelazi sa Srbijom:

-zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze.

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Danas i sutra održava se brdska autotrka u Cazinu, zbog čega će na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani doći do obustave saobraćaja, danas od 09 do 20 sati i sutra (06.08.) od 08 do 20 sati.

Danas se održava i polumaraton na magistralnom putu Kupres-Šuica, pa će u vremenu od 10 do 13 sati biti usporeno saobraćanje na pomenutoj dionici.

Zbog radova na deminiranju terena, u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (kod mjesta Osojnica).

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.