NOGOMET

Ronaldo: Želim se vratiti u Englesku!

Avaz.ba

5.8.2017

Cristiano Ronaldo je zagolicao maštu velikim engleskim klubovima, a posebno navijačima Manchester Uniteda, svojim posljednjim izjavama.

Portugalcu se u Španiji trenutno sudi zbog utaje poreza u visini od 14,7 miliona eura, ali to ga nije spriječilo da pred 'njegovom visosti' slučajno otkrije detalje o svojoj budućnosti.

- U Engleskoj nikada nisam imao ovih problema, zato se želim vratiti tamo. Uvijek sam plaćao porez, uvijek. U Engleskoj i Španiji. Kao što znate, ne mogu ništa sakriti jer bi to bilo stvarno smiješno da uradim - rekla je zvijezda Reala i nastavila:

- Otvorena sam knjiga. Sve što trebate napraviti je u Google ukucati moje ime i sve o Cristianu izađe na vidjelo. Primjerice, Forbes je nedavno objavio informacije o mojim prihodima.

- Sve sam platio 2014. godine. Ne razumijem ništa u vezi ovoga. Išao sam u školu do šeste godine i jedina stvar koju znam raditi je igrati nogomet. Kada mi savjetnici kažu, 'Cris, u redu je', onda im ja vjerujem.

Otkad su se pojavile optužbe, šire se glasine kako je Ronaldo nezadovoljan u Španiji i kako želi napustiti Madrid. Iako je u nekoliko navrata priznao kako želi ostati u kraljevskom klubu i nastaviti osvajati trofeje, ove bi posljednje izjave mogle dati naslutiti kako bi se Portugalac zapravo vrlo brzo mogao vratiti u Englesku, ako nastavi imati problema sa španskim zakonom.