GLOBUS

Dobio šta je zaslužio: Najomraženiji čovjek u Americi ide u zatvor

Avaz.ba

4.8.2017

Prema pisanju New York Timesa, Martin Shkreli, najomraženiji čovjek u Americi, osuđen je zbog prijevare. Prijeti mu do 20 godina iza rešetaka.

Portal Gizmodo piše kako "sada više nećemo morati slušati kupovinu web domena od novinara koje je prezirao, o zlostavljanju žena ili o povećanjima troškova lijekova koji mogu spasiti život do apsurdnih iznosa i bez ikakvog kajanja.

"Gotovo je naslovima o tome da se na stranice historije prilijepio ovaj izbljuvak koji je toliko bijedan da je sud u Brooklynu imao poteškoća s pronalaženjem nepristranih porotnika koji bi predsjedali njegovim suđenjem", pišu.

"Zasigurno ćemo prestati posvećivati pažnju toj osobi koja je počinila zločine koristeći kao paravan dvije firme koje je vodio, a zatim pokušavajući ilegalno iskoristiti drugu kompaniju da vrati klijente koje je upravo prevario", nastavlja se.

"Shkreli nikad nije bio taj cool zločinac kakvim ga se predstavljalo. Jedina prava prijetnja koja je od njega prijetila bila je ona našem kolektivnom strpljenju zbog njegovog neprestanog traženje pozornosti. Sada smo slobodni od slušanja o njemu, barem neko vrijeme", zaključuju.