SARAJEVO

Građani ogorčeni, iz VIK-a šute: Voda u pojedinim dijelovima Sarajeva nestala prije 22 sata

Al. Č.

4.8.2017

Zbog izrazito velikih vrućina koje utječu na smanjenje izdašnosti na izvorištima, danas je donesena odluka da redukcija vode u glavnom gradu BiH traje od 23 sata do 6 sati ujutro.

Na današnjoj sjednici ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajavo Senad Hasanspahić i Uprava preduzeća ViK donijeli su odluku da se termin redukcije vode pomjeri, međutim, mnogi građani redukciju su dočekali ranije.

- Zbog navedenih radova, večeras u terminu od 22 do 06 sati ujutro doći će do smanjenja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Halilovići, Otoka, Dolac malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo – stoji u saopćenju ViK-a.

Ipak, do "smanjenja pritiska“ kako je najavljeno nije došlo, nego su građanima česme ostale suhe čak i prije 22 sata.

- Čula sam da su pomjerili vrijeme redukcije, pa sam došla ranije kući. Međutim, već u 21.45 nisam imala vode – kazala nam je sugrađanka koja živi na Dobrinji.

- Nisu mogli sačekati ni do 23 sata kako su najavili. U 22:15 je nestalo vode, a vani 30 stepeni – napisao je ogorčeni građanin koji živi na Čengić Vili.

U 21 sata u Sarajevu su izmjerena 32 stepena.