Trener i nogometaš obratili se novinarima

Press-konferencija u FK Sarajevo: Janjoš i Ivetić uvjereni u trijumf (VIDEO)

Objavljeno: 21. 04. 2017 - 11:50 Sport » Nogomet A A A Times Arial
Press-konferencija u FK Sarajevo: Janjoš i Ivetić uvjereni u trijumf (VIDEO)
(Foto: N. Kreštalica)

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je uoči nedjeljnog meča protiv Krupe održana konferencija za medije na kojoj su govorili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i nogometaš Perica Ivetić. 

- Priprema za Krupu teku normalno. Imali smo napornu utakmicu sa Željezničarom i revanš polufinala protiv Mladosti, koji smo uspjeli dobiti. Idemo u nastavak borbe za sami vrh tabele - kaže Janjoš. 

O situacija u ekipi je rekao da je stanje dobro, a raspoloženje odlično.  

- Posebno nakon plasmana u finale super se osjećamo. No, imamo personalnih problema. Novaković ima tri kartone, Rustemović i Balić su povrijeđeni i oni neće biti u rosteru - dodao je trener Sarajeva. 

Naglasio je da njegovi igrači moraju biti spremni da odigraju jednu zahtjevnu utakmicu.

- Krupa je sjajno vođena ekipa, imaju sjajnog trenera, hit su sezone. Oni love četvrto mjesto, jer ako Sarajevo i Željo budu igrali u finalu Kupa BiH, oni bi bili u utrci za Evropu. Mi s ovom utakmicom, matematički osiguravamo Evropu i bit će sve lakše i lakše nakon toga - kazao je Janjoš. 

Ivetić je zahvalio novinarima na dolasku u velikom broju. 

- U svaku utakmicu mi idemo da ostvarimo što bolji rezultat, a to je pobjeda. Do nje nećemo doći lako, ako protivnika ne shvatimo ozbiljno, utakmicu moramo maksimalno ozbiljno shvatiti, jer na Koševu malo teže pobjeđujemo. S ovom pobjedom se možemo uključiti u borbu za sami vrh - kazao je Ivetić. 

Pogledajte kompletnu konferenciju za medije u FK Sarajevo: 

Video: N. KreštalicaAutor: A. SOKOLOVIĆ
Preporučujemo vam