NOGOMET

Barcelona bez pola tima remizirala s drugoligašem, Bilić potopljen na Islandu

Avaz.ba

4.8.2017

U Španija se Barcelona nije proslavila u prvom susretu od kada ih je napustio Neymar. U gostima su odigrali 1:1 s tamošnjim drugoligašem, Gimnastico de Tarragonom, no valja napomenuti kako osim Brazilca, na terenu nisu bili niti Messi, Suarez, Rakitić, Busquets, Pique... pa je praktički s drugim timom igrao katalonski klub. 

Već ih je u 11. minuti šokirao domaćin kada je Barreiro pogodio za njihovo vodstvo zakucavši loptu u mrežu s tek nekoliko centimetara udaljen od gola. Dugo se čekalo na odgovor Barcelone, a on je stigao preko Alcacera koji je u 79. minuti vrhunski iz slobodnog udarca matirao domaćeg vratara kada je loptu prebacio preko živog zida i postavio konačan rezultat.

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone sljedećeg vikenda, Manchester City je u dalekom Islandu bez problema svladao Bilićev West Ham s 3:0. Hart i Zabaleta su po prvi puta nastupali protiv svoje stare momčadi, ali nisu se proslavili. Već je u osmoj minuti Gabriel Jesus doveo građane u vodstvo. Čekićari su izgubili loptu na rubu svog šesnaesterca što je iskoristio de Bruyne pa loptu dodao za Brazilca koji je mirno zabio za 1:0. 

City je dominirao terenom, ali je tek vodstvo udvostručio u 56. minuti. Sane je na lijevoj strani dodao za Silvu, a Španjolac odlično na drugoj stativi pronalazi Aguera koji matira nemoćnog Harta. Konačan rezultat je postavio u 70. minuti Sterling kada je volejem pogodio mrežu londonske momčadi iz neposredne blizine.