CRNA HRONIKA

U požaru u selu Žilići kod Goražda povrijeđena jedna osoba

Piše: Al.B

4.8.2017

Jedna osoba je povrijeđena u požaru koji je danas u popodnevnim satima zahvatio vikendicu u selu Žilići kod Goražda. Uprkos pokušajima gašenja objekat građen od drveta u potpunosti je izgorio, kao i dio dalekovoda Žilići – Ruda Glava.

Kako su nam kazali mještani, uzrok požara je, najvjerovatnije, curenje plina iz boce.

- Najverovatnije da je prilikom korištenja plinske boce iscurilo malo više plina, tako da je objekat počeo da gori. Vikendica dimenzija pet sa četiri metra u potpunosti je izgorjela, ništa se nije moglo spasiti, jer bila je izgrađena od drveta koje je premazano, zaštićeno sa motornim uljem. Izgorjela je za deset minuta. Povrijeđena je žena koja je pokušavala spasiti stvari iz vikendice, ima opekotine po nogama, ali nije u opasnosti. Vatrogasci su ugasili što su mogli, ali plamen se proširio vrlo brzo, tako da ne bi mnogo uradili ni da su bili blizu. Izgorjelo je i oko 50 metara kabla na dalekovodu koji strujom napaja Planinarski dom na Rudoj Glavi – kazao nam je predsjednik Mjesne zajednice Orahovice, Adem Mutapčić.

Osim pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice koji su lokalizirali požar, na teren su izašli i pripadnici MUP-a kako bi obavili uviđaj. Povrijeđena je zbrinuta u Urgentnom centru Kantonalne bolnice u Goraždu.