NOGOMET

Uefu plaše neredi: Dueli Rijeke i Grka bez gostujućih navijača?

Avaz.ba

4.8.2017

Uefa je odredila da će prva utakmica doigravanja za Ligu prvaka između Olympiacosa i Rijeke biti odigrana u srijedu, 16. kvgusta, s početkom u 20.45 sati na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju.

Uzvratni meč bit će odigran u utorak, 22. avgusta, na stadionu HNK Rijeka na Rujevici, a oba bi se mogla odigrati bez gostujućih navijača.

Naime, krovna evropska nogometna organizacija je u strahu od masovnih nereda. Čelnici Olympiacosa trenutno su u pregovorima s Uefom oko toga da se na ovom dvomeču zabrani dolazak gostujućim navijačkim skupinama.

Jedini motiv koji stoji iza ove odluke je potpuna sigurnost navijača i svih ljudi koji učestvuju u sklopu tog događaja te odigravanje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uvjetima. 

Sličan potez Uefa je povukla u prošloj Olympiacosovoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu prvaka kada su se susretali sa srpskim prvakom Partizanom. Tada su se htjeli izbjeći incidenti između triju navijačkih skupina.  

Zvezdine Delije su u bratskim odnosima s navijačima Olympiacosa te su bez obzira na Uefinoj zabrani svejedno nabavili ulaznice za dvomeč protiv Olympiacosa kako bi se zajedno udružili protiv Grobara, navijača Partizana.