NOGOMET

Sportski direktor Rome u strahu: Malo me plaši ovakvo ponašanje milijardera

Avaz.ba

4.8.2017

'Poštujem i cijenim što su uspjeli u svojim namjerama, međutim, je li sve legalno – reći će nam nadležne institucije,' rekao je Monchi .

Mnogi velikani svjetskog nogometa su ponudili svoje mišljenje o Neymarovom transferu u PSG, a sada je na scenu stupio i sportski direktor Rome, Monchi, koji je zbog Brazilčevog transfera u strahu jer je ipak tek prošle godine Paul Pogba prešao 'stotku' kada je United platio Juventusu za njegove usluge 105 miliona eura. Skok od gotovo 120 miliona za novog najskupljeg nogometaša svih vremena u manje od godinu dana je nevjerojatan.

"Iskreno, malo me plaši ovakvo ponašanje milijardera. Ne osjećam se lagodno. Ne znam kuda idemo s ovim, a ne želim misliti da je to balon koji će uskoro eksplodirati, kao što je puklo tržište nekretnina i nanijelo mnogo štete globalnoj ekonomiji.

"I cijelo ovo vrijeme kad je situacija van nogometa takva da većina ljudi pati u svakodnevnom životu. Trebali bi biti ogledalo društva, a ponekad to nismo”, rekao je donedavni direktor Seville i zaključio s malo sumnje:  

"Poštujem i cijenim što su uspjeli u svojim namjerama, međutim, je li sve legalno – reći će nam nadležne institucije.”