LIFESTYLE

Produžite vijek svom telefonu uz pomoć ova tri trika!

Avaz.ba

4.8.2017

Ukoliko ste za svoj mobilni telefon izdvojili nekoliko stotina eura, šteta bi bilo da ga nepažnjom uništite ili oštetite prije vremena. Zbog toga vam predlažemo da se pridržavate tri savjeta koja možete pročitati u nastavku.

1. Telefon neće pretrpjeti štetu ako ga preko noći ostavite na punjaču

Mnogi korisnici tvrde da je punjenje baterije do punog kapaciteta štetno i to je istina ukoliko imate prastare baterije stare preko šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez bojazni možete da ga ostavite na punjaču preko noći. 

2. Izbjegavajte pregrijavanje 

Koliko god svi pričali o opasnostima prenosnih uređaja, ne postoji ona veća od pregrijavanja (osim udaraca i kvašenja). Držite svoj telefon dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i u nekim slučajevima može da dovede do oštećenja samog uređaja. 

3. Koristite zaštitne maske 

Ovo pravilo je jedan od temeljnih principa očuvanja vašeg skupocjenog uređaja. Razmislite - ako ste za smartphone ili tablet dali nekoliko stotina eura, zbog čega ne biste dodali još par hiljada dinara za dobru futrolu ili zaštitnu masku?