OSTALI SPORTOVI

Održane Sportske igre mladih u Bugojnu, Visokom, Rogatici, Gradišci i Bihaću

Avaz.ba

4.8.2017

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, 7. BH Telecom Sportske igre mladih, ušle su u završnicu održanim takmičenjima u Bugojnu, Visokom, Rogatici, Gradišci i Bihaću te su najbolji, u ovim gradovima, ostvarili plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Talentovani mališani su u Bugojnu pokazali svoje vještine na sportskim terenima, a najviše zainteresovanih bilo je u nogometnim takmičenjima. Coca-Cola CUP, takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, osvojili su dječaci iz ekipe MNK Sloga, dok su se, kao najbolji na Poli CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, pokazali dječaci iz NK „Sport Prevent 06“.

„Osvojili smo prvo mjesto na Poli CUP-u i sretni smo zbog našeg plasmana na finalno takmičenje u Sarajevu. Nadamo se dobrom rezultatu i na finalu“ izjavio je Arslan Jašarević, kapiten ekipe NK „Sport Prevent 06“.

Djevojčice i dječaci u Visokom su pokazali zavidno rukometno umijeće, a najuspješniji ka ostvarivanju plasmana na Veliko finale Igara u okviru Gorenje CUP-a, takmičenja u rukometu, bile su ekipe „Bosna Centrotrans“ u muškoj konkurenciji za 2006. godište i mlađe, „Bosna Visoko“ u muškoj konkurenciji za 2002. godište i mlađe, te ŽRK „Bosna“ u ženskoj konkurenciji za stariju kategoriju.

Igre su se ove godine, po prvi put održale u Rogatici, a djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u nogometu, košarci i odbojci. Drugoplasirana ekipa na Bingo CUP takmičenju u košarci, „KK Frljoka“, koja se ove godine nije uspjela plasirati na finalno takmičenje, čestitala je pobjednicima.

„Ove godine smo na Bingo CUP-u  osvojile drugo mjesto i nadamo se da ćemo naredne godine biti bolje. Iskrene čestitke pobjednicama, te im želimo mnogo sreće na finalnom takmičenju“ izjavila je Teodora Batinić, kapiten ekipe „KK Frljoka“.

U okviru Plazma CUP-a, takmičenja u odbojci, plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedila je ekipa „Nova Topola“ u muškoj konkurenciji iz Gradiške, te se ovi dječaci raduju državnoj završnici Igara.

Posljednji grad domaćin Igara u prvom dijelu takmičenja, bio je grad Bihać gdje je najviše zainteresovanih bilo u rukometu, a pobjedu su odnijele ekipe „Vesele Krajiškinje“ iz Cazina u ženskoj konkurenciji, te „RK Kozarska Dubica“ u muškoj konkurenciji za 2002. godište i mlađe.

Veliko Finale u Sarajevu će se održati od 10.8.-14.8. te će glavni grad ugostiti preko 1.800 malih sportista iz čitave Bosne i Hercegovine.