BIH

U Jajcu sutra 4. Međunarodni takmičarski skokovi s vodopada

Fena

4.8.2017

Četvrti međunarodni takmičarski skokovi s vodopada u Jajcu bit će održani sutra, u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, te uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Za sudjelovanje su se do danas prijavila 23 skakača iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koji će se takmičiti u disciplini skokova na glavu, potvrdio je direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić.

- Sve su to dokazani skakači koji su već skakali s vodopada u Jajcu i nadam se da će značaj ove manifestacije prepoznati i publika. Prethodnih godina smo imali između 5.000 i 6.000 posjetitelja, a sutra očekujemo i više - istaknuo je Hadžić.

Kako je kazao, skokovi u Jajcu su jedinstveni s obzirom na to da se održavaju u vodopadu koji se nalazi u centru grada te je, prema mnogim ocjenama, među najljepšima u svijetu.

- Visok oko 20 metara, u samom centru grada, okružen zelenilom, prirodom i spomenicima, naš vodopad je poznat širom svijeta i privlači sve veći broj turista - dodao je.

Hadžić je naglasio da će skokovi s vodopada biti vrhunac ovogodišnje, vrlo uspješne turističke sezone u Jajcu.

- Turisti su nam počeli dolaziti još u martu, a najveći broj ih je zabilježen upravo krajem srpnja i početkom ovog mjeseca. Grad je pun i mogu reći da je ovo najbolja posjećenost u posljednjih 20, pa čak možda i 50 godina - naglasio je.

Skokovi u Jajcu počinju sutra u 16 sati, a nagrade će dobiti tri najbolje ocijenjena skakača.

U okviru revijalnog programa, sarajevski band "Regina" održat će sutra u 20 sati koncert ispred platoa Doma kulture Jajce.