Amir Agić o saučešću Sanjina Sefića: On da je bio iskren pomogao bi djevojkama, a ne bi bježao čak u drugu državu

Objavljeno: 20. 04. 2017 - 14:16 Novosti A A A Times Arial
Amir Agić o saučešću Sanjina Sefića: On da je bio iskren pomogao bi djevojkama, a ne bi bježao čak u drugu državu

Enes Malkoč i Amir Agić, očevi nastradalih djevojaka, nakon današnjeg nastavka suđenja Sanjinu Sefiću, dali su izjave za medije.

- Ja vjerujem u institucije i ići ćemo do kraja, kazao je Enes Malkoč.

Takva je pravda

On je dodao da nema komentara na saučešće koje im je uputio Sanjin Sefić.

S druge strane, Amir Agić je kazao da je rad Tužilaštva u ovom slučaju korektan.

- Advokat Sanjina Sefića pokušava malo projeducirati i navesti vodu na svoj mlin da bi dokazao da je to neko drugo auto uradilo, a ne ono koje je to uradilo. Ali, Bože moj, takva je pravda i pravosuđe. Ali, mi ćemo ići do kraja i nećemo odustati. Očekujemo da će sve biti pravedno, a ako ne bude, ja sam rekao prošli put, žalit ćemo se. Spremni smo da postavimo šator ovdje u ovaj park i da budemo tu. Prodat ćemo kuće svoje i branit ćemo naše kćerke, jer one su bile uzorne građanke ove države i ovog grada. Mi smo tu i bit ćemo svaki put tu. Čitav svijet je uz nas, kazao je Agić.

Nadalje, on je dodao da misli da izraz saučešća, koji im je uputio Sefić, nije bio iskren.

Mogao je biti slobodan

- On da je mislio da da iskren izraz saučešća pomogao bi djevojkama, a ne bi bježao čak u drugu državu. Mogao je sada da se brani sa slobode, da im je pomogao i da je ostao na licu mjesta, on bi sada bio slobodan čovjek i branio bi se sa slobode, ne bi bio u pritvoru. Gnusno je to, čovjek udari životinju, pa mora da joj pomogne a ne kada udari neku osobu. Ali, eto, nismo svi isti, kazao je Agić.

Na pitanje kako se osjeća, Agić je rekao da ima još dvoje djece i da mora živjeti.

Za to vrijeme, Harun Agić, brat poginule Selme, i Enesa Malkoč, sestra poginule Edite, stajali su zagrljeni pružajući podršku jedno drugom. No, oboma su im oči bile pune suza, kao i njihovim očevima.Autor: Am. KOVAČ
Preporučujemo vam