Mladić s Kosova zbog djevojke ubio dvadesetšestogodišnjaka iz BiH?

Objavljeno: 19. 04. 2017 - 20:54 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Mladić s Kosova zbog djevojke ubio dvadesetšestogodišnjaka iz BiH?
(Foto: heute.at)

Dvadesetšestogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine ubijen je u nedjelju ispred bečkog kafića "Blanco". Mladić iz BiH je preminuo na mjestu incidenta, a za njegovo ubistvo je osumnjičen Škezen D. (28) rođen na Kosovu - javlja Večernji.

Kako bečki mediji pišu, policija je u nedjelju oko 15 sati dobila prijavu da se ispred kafića "Blanco" obračunavaju dvojica muškaraca, a kada je patrola stigla na mjesto događaja zatekla je 26-godišnjaka s prostrelnom ranom glave, kojem nije bilo pomoći.

Osumnjičeni muškarac s Kosova, navodno je, petnaest minuta kasnije sam došao u policijsku stanicu i priznao da je počinio ubistvo.

- Napravio sam s***nje" - navodno je policajcima rekao Škezen D. prenosi portal "heute.at".

Kako dalje navode, razlog njihovog sukoba je bila djevojka.

71fc97deb23d838f734340f1afe8a019

Foto: heute.at

- On me udario šakom. Najprije sam ga pokušao poprskati suzavcem, ali sam promašio. Potom sam ga pokušao udariti svojim pištoljem - rekao je osumnjičeni.

U tom trenutku pištolj je opalio i metak je pogodio mladića u glavu.

Advokat osumnjičenog Filip Volm izjavio je da je u sukobu i njegov klijent zadobio povrede, a na pitanje odakle mu pištolj odgovorio je:

- On radi kao izbacivač u jednom klubu u Beču. Zbog opasnosti na poslu on mora imati pištolj.

Policija radi na utvrđivanju ostalih okolnosti koje su dovele do ubistva. Uhapšeni mladić se nalazi u pritvoru.Autor: Redakcija
Preporučujemo vam