NOGOMET

Gorio bi Balkan: Partizan može na Hajduk i Osijek, Zvezda na Dinamo Zagreb

Avaz.ba

4.8.2017

Imena Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, Osijeka, Vardara, Domžala, Shkendije i Skenderbega naći će se u kuglicama na žrijebanju u "kući fudbala" u švicarskom gradu gdje će saznati rivale na posljednjem koraku pred ulazak u Evropske lige.


Zvezda, koja je eliminirala Spartu, biće u grupi nepovlašćenih timova, pa samim tim očekuju je potencijalno jači rivali od kojih su neki klasične mine, dok je za Partizan situacija daleko bolja, jer su se crno-bijeli uspjeli uvući u gornju polovinu žrijeba, u grupu nosilaca zahvaljujući brojnim iznenađenjima.


To za ekipu Miroslava Đukića znači mnogo zbog, na papiru, lakših protivnika, ali...


U toj grupi "lakših" nalaze se i dva hrvatska tima, Osijek i splitski Hajduk, koji bilježe sjajne partije i biće potencijalni rivali crno-bijelih. Osim njih tu su i Domžale, Vardar, Shkendija te Skenderbeg.


Osijek je priredio najveće iznenađenje sa "duplom" pobjedom nad PSV-om od 1:0, dok su "bili" u dvomeču bili bolji od Brondbija - ukupno 2:0.


Zanimljivo je da i Zvezdu čeka mogući duel sa nekim od hrvatskih timova.


Na primjer, crveno-bijeli bi se mogli sastati sa "vječitim hrvatskim" šampionom, zagrebačkim Dinamom, koji je u grupi nosilaca, i to bi, bez sumnje bio spektakl kakav dugo nije viđen na "Marakani", ali i na "Maksimiru".


U UEFA-i će, po već ustaljenoj praksi, suziti krug potencijalnih rivala balkanskih klubova na pet ekipa, kada ćemo dobiti naznake da li će se desiti srpsko-hrvatski duel u play-offu Evropske lige.