NOGOMET

Mamić slavi: Hrvatski fudbal je oluja koja je poharala Evropu

Avaz.ba

4.8.2017

Zdravko Mamić, službeno Dinamov savjetnik, a zapravo pravi gazda u maksimirskim nogometnim odajama, nakon svakog uspjeha svog Dinama, ali i ostalih hrvatskih klubova i sportaša 'obožavateljima' se obraća preko svoje službene Facebook stranice.

Tako nije mogao propustiti ni ovu, idealnu, priliku u historijskom momentu za hrvatski klupski fudbal te je naciji zaluđenoj loptanjem poručio da 'hrvatski fudbal nije močvara nego hrvatska fudbalska oluja koja je poharala Evropu', pišu 24sata.hr. 

Motiv za uobičajene Mamićeve izljeve emocija prolasci su sva četiri hrvatska kluba u play-off evropskih takmičenja. Osijek je deklasirao moćni PSV, Rijeka izbacila bogati Salzburg, Hajduk torpedirao Brondby, a njegov Dinamo jedva eliminirao slabašni Odds.

'3.8.2017. bit će upisan zlatnim slovima u historiju hrvatskog fudbala! Četiri hrvatska kluba izborila su Playoff evropskih takmičenja i pokazali su da hrvatski fudbal nije močvara nego hrvatska fudbalska oluja koja je "poharala" Evropu! Od srca čestitam GNK Dinamo Zagreb, NK Rijeka, NK Osijek i HNK Hajduk Split, a sada odoh u dugu norvešku noć proslaviti ovaj uspjeh! Živjela Hrvatska', piše Mamić.