ZDRAVLJE U KUĆI

Radila je popularnu vježbu mjesec dana, evo što joj se dogodilo i šta je naučila

Avaz.ba

4.8.2017

Leah Wynalek je na prijedlog kolege s posla odlučila napraviti promjenu za svoje tijelo, piše womenshealthmag.

Naime, Wynalek je odlučila raditi popularnu vježbu ''plank.''

- Kolega mi je predložio da dva puta na dan s njim radim "plank pauzu", odnosno da ujutro i popodne jednu minutu pokušamo raditi ovu vježbu. U početku je bilo jako teško, ali se isplatilo!

Evo rezultata koje je Leah Wynalek postigla nakon mjesec dana treniranja u pauzama za vrijeme radnog vremena...

Evo kako da ispravno radite plank:

Naučila vrijednost jedne minute

Pošto se inače bavim jogom, mislila sam da će mi raditi plank minutu do minute i pol biti vrlo jednostavno. No, precijenila sam se. U početku mi je bila jako teško i nisam uspijevala izdržati cijelu minutu, no kasnije sam se naviknula. Stvarno sam naučila vrijednost jedne minute i koliko se onda zapravo može činiti dugačka, rekla je Wynalek.

Pronašla prijatelja za vježbu

Kolega koji mi je predložio da zajedno vježbamo, ubrzo mi je postao dobar prijatelj. Nakon što smo se zajedno mučili i bodrili jedno drugo, shvatili smo da imamo mnogo toga zajedničkog. Ubrzo smo za vrijeme treninga počeli razgovarati o televizijskim serijama koje oboje volimo i postali smo više od običnih kolega, kazala je Wynalek.

Dobila želju za više aktivnosti

Leah je nakon nekog vremena shvatila da ju ne zadovoljava sam izdržaj u zatvorenom prostoru te je dobila želju za vanjskim, kardio aktivnostima.

- Sad trčim, planirarim i vozim bicikl. Nakon nekog vremena mi je dosadilo da mi je jedina aktivnost u zatvorenom prostoru u jedno te istoj pozi i odlučila sam se još više pokrenuti. Sad me više ne možete zadržati, zadovoljna je Leah Wynalek.

Postala je snažnija i osjeća se poletnije

Na koncu, Leah se danas osjeća puno zadovoljnije, snažnije pa čak i odmornije te svježije.

- Kad bih završila s vježnom izdržaja na poslu, doslovno bih osjetila kako se sav stres i bol od sjedenja za radnim stolom otpuštaju i prolaze. Iznenadila sam se koliko sada imam više energije. Osim toga, potpuno sam ojačala. Moji trbušni mišići su očvrsnuli, a to nisam primjetila skroz do zadnje sedmice.