REGION

Gosti iz Gane pretukli i opljačkali gazdaricu u Hrvatskoj jer im se nije svidjela cijena apartmana

Avaz.ba

3.8.2017

Dvojica državljana Republike Gane stara 40 i 47 godina, uhapšena su jučer na šibenskom području nakon što je protiv njih još prije sedam dana raspisana potjernica zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva u Vodicama.

Naime, u utorak 25. jula policiji ih je prijavila 70-godišnjakinja koja u Vodicama iznajmljuje turistima smještaj u svojoj kući, a tamo su boravili i državljani Gane sa stalnim boravkom u Njemačkoj.

S gazdaricom su se posvađali zbog cijene zakupa jer je ona smatrala da joj trebaju platiti jednu cifru, a oni da joj duguju manje od toga, pa su je u dvorištu fizički napali i oteli joj 370 kuna i 105 eura.

Locirani i uhapšeni

Čim je prijavljeno kazneno djelo razbojništva, policija je raspisala potragu za tom dvojicom turista do čijih osobnih podataka su lako došli jer su oni kao gosti bili uredno prijavljeni.

Zadržali su se na širem šibenskom području i tokom jučerašnjeg dana policija ih je locirala i uhapsila te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka u Općinskom državnom tužilaštvu.