AUTO-MOTO

Hyundai i30 N First Edition rasprodan za dva dana

Avaz.ba

3.8.2017

Nakon duge promo kampanje, korejski Hyundai je prošlog mjeseca predstavio svoj hot hatch i30 N, koji će se za svoj tržišni udio laktati sa modelima Golf GTI, Focus ST isl. 

Prvih 100 jedinica ovog automobila ponuđeno je u Njemačkoj kao First Edition i svi su automobili rasprodani za manje od 48 sati. Razlog zbog kog je odabrana Njemačka za početak prodaje je taj što je ovdje ipak „domovina“ pomenutog segmenta, ali i taj što je model temeljno testiran na Nürburgring i može se reći da je prema toj stazi i optimiziran. 

Uz sve to, Hyundai Motor Europe tehnički centar je lociran u Russelsheimu gdje je i dizajnerski centar. 

Pomenimo da je ovih 100 sretnih vlasnika uplatilo depozit od 1000 eura preko PayPal-a pa će uživati u večeri na Nürburgringu i dobit će “fan package”. Podrazumijeva se i profesionalni trening na stazi tokom oktobra kao i druge benificije. Podsjetimo, u standardnoj varijanti sa verzijom četvorocilindričnog turbo motora od 250 ks i 353 Nm, i30 N ubrzava od 0-100km/h za 6,4 sekundi, a sa Performance paketom za 6,1 sekundu, što je omogućeno pojačavanjem motora na 275 ks.

Obje varijante imaju maksimalnu brzinu od 250km/h. Snaga se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog mjenjača.