NOGOMET

Ronaldo kritičarima: Insekti napadaju blistavo svjetlo

Avaz.ba

2.8.2017

Zvijezda Reala Cristiano Ronaldo, pojavio se pred španskim sudijom u procesu koji se protiv njega vodi zbog utaje poreza. 

Medije je izbjegao, ali se kratko oglasio na društvenim mrežama gde je imao šta da poruči svim kritičarima. Sjajni Portugalac je odgovarao na pitanja sudije u ponedjeljak u Madridu u vezi utaje 14,7 miliona eura poreza na ime prava na lik. 

Iznošenje izjave je trajalo 90 minuta, poslije čega je Ronaldo brzo požurio kući, ostavljajući bez izjave mnogobrojne novinare, koji su ostali ispred sudnice. Nakon toga je preko Instagrama poručio: "Ono što ljudima smeta je moj 'sjaj'. Insekti jedino napadaju blistavo svijetlo", rekao je Ronaldo.

Španski mediji prenose riječi advokata da je ofanzivac Reala pred sudijom izjavio da "nikada nije imao namjeru da utaji porez", a pravdao se da je slučaj protiv njega pokrenut samo zato što se zove Cristiano Ronaldo. U Španiji se vodi velika pravosudna akcija protiv poznatih ličnosti koje su optužene za utaju poreza, a među njima se nalaze i već osuđeni Lionel Messi, Angel di Maria, Jose Mourinho, Falcao i drugi.