GLOBUS

Ubio poludjeda kada je vidio da se seksa s njegovom majkom

Avaz.ba

2.8.2017

Mladić koji je ubio svog poludjeda nakon što ga je vidio kako se navodno seksa s njegovom majkom osuđen je na doživotnu kaznu.

Kako prenosi Telegraph, Michael McDonald (25) izgubio je kontrolu kada je vidio navodni seks svoje majke Terri Hurry (42) i njenog punca Briana Hurryja (78). 

Hurry je preminuo od povreda glave nakon što je više puta odvaljen metalnom šipkom tega u svom domu u Great Baddowu u Essexu. McDonald je namamio poludjeda u kupaonicu, gdje ga je izmlatio. McDonald je prošlo ljeto osuđen za ubistvo, a sada mu je izrečena i doživotna kazna, s tim da će u zatvoru morati provesti minimalno 17 godina. 

Terri Hurry je oslobođena optužbi za ubistvo, ali je proglašena krivom za ometanje pravde te je dobila 3,5 godina zatvora. Anna Blackwell, ubojičina 21-godišnja djevojka, već je prethodno priznala ometanje pravde. Dečku je dala lažni alibi, piše večernji.hr.

Dobila je 18 mjeseci zatvora na dvije godine uvjetno. 

- Brian Hurry bio je nevina žrtva koji je izložen brutalnom napadu člana porodice kojem je vjerovao. Branioci nisu pokazali nikakvo kajanje i imat će dovoljno vremena da razmišljaju o svojim djelima - rekao je inspektor Martin Pasmore.