Osmogodišnjeg Ajdina ostavila majka: Dedo mu kuha i pere veš, sve mu je u životu! (VIDEO)

Objavljeno: 15. 04. 2017 - 17:29 Novosti A A A Times Arial
Osmogodišnjeg Ajdina ostavila majka: Dedo mu kuha i pere veš, sve mu je u životu! (VIDEO)

U emisiji "Ispuni mi želju" Hayat televizije imali ste priliiku gledati priču hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika.

Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Teško je povjerovati da majka može napustiti svoje dijete, ali nažalost, to se dešava često i svuda oko nas. Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, sa sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu iznimno nedostaje. Ističe kako mu odustvo brata najteže pada.

- Mama nema kredita pa ja nju nazovem sa dedinog telefona - rekao je, između ostalog, maleni Ajdin.

Evo kako možete pomoći Ajdinu:

Dječak Ajdin Mukić i njegov djed Husein Mukić iz zaseoka Kajička u selu Selići, opština Travnik trebaju nas!

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uslove za život. Isti ne košta mnogo, no oni ne mogu priuštiti sebi dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionisati bez struje. Veš mašinu koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti. Hrana koju obezbijede ne može biti sigurna bez adekvatnog skladišta i funkcionisanja frižidera. Namještaj na kojem bi ugodno dočekali naredne dane bi bio od velike pomoći. Također, materijal kako bi se završila gradnja kuće je od velike važnosti za ovu hrabru porodicu. Nije potrebno mnogo da bi se ovaj dječak ponovo nasmijao, stoga dobri ljudi, velikog srca pomozite i ne dozvolimo da mali Ajdin moli za hranu, za krug, za svjetlo sljedećeg jutra.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona:

+ 387 60 30 93 913

Preporučujemo vam