Uhapšene tri osobe iz Tuzle: Evo ko je proteklog vikenda palio automobile u Zenici!

Objavljeno: 14. 04. 2017 - 19:13 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
J. Hadžić 1/11
J. Hadžić 2/11
J. Hadžić 3/11
J. Hadžić 4/11
J. Hadžić 5/11
J. Hadžić 6/11
J. Hadžić 7/11
J. Hadžić 8/11
J. Hadžić 9/11
J. Hadžić 10/11
J. Hadžić 11/11
Na području Tuzle, u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, danas su uhapšeni Emir C., Edin Ć. i Ardijan K.koji se sumnjiče za paljevina dva automobila protekle subote u Zenici.

Podsjetimo, u kasnim satima došlo je do paljenja Mercedesa u Blatuši a istovremeno je gorio i Golf na Bilmišću. Usljed požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. 

Prema riječima Aldine Ahmić, glasnogovornice MUP-a ZDK, izvršenim uviđajnim radnjama te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namjernim paljevinama, izazvanim najvjerovatnije djelovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti.

- U skladu sa utvrđenim činjenicama, kao i raspoloživim operativnim saznanjima, proteklih dana su poduzimane intenzivne aktivnosti na terenu, sa ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i otkrivanja izvršilaca istih. Kao rezultat tih aktivnosti, danas su na području Tuzle locirani i uhapšeni E.C., E.Ć. i A.K., svi iz Tuzle, koji se sumnjiče za izvršena krivična – kaže Ahmić.

Ističe da se aktivnosti na dokumentovanju ovih krivičnih djela nastavljaju, a uhapšeni su sprovedeni u službene prostorije MUP-a ZDK gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.Autor: D. PAŠALIĆ
Preporučujemo vam